Sosyal Medya

Dünya

Banksy mülteciler için döndü | FOTO

Güncel sorunları çizimleriyle dile getiren dünyaca meşhur sokak sanatçısı Banksy bu kez mültecileri çizdi



Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, bu kez Fransa’da sığınmacı kamplarının bulunduÄŸu Calais kentinde ortaya çıktı.

Son olarak geçen aÄŸustos ayında Bristol kentinde ‘Dismaland‘ adlı bir sergi açan Banksy, yaklaşık dört aylık sessizliÄŸini bozdu. Özellikle Britanya’ya geçmek isteyen mültecilere uygulanan polis ÅŸiddetiyle gündeme gelen ve ‘vahÅŸi orman‘ olarak anılan Calais kentine giden Banksy, yeni çizimlerini kendi websitesinden yayınladı.
 


The Jungle refugee camp, Calais

Apple’ın hayatını kaybeden kurucu ortağı Steve Jobs’un da Amerika’ya giden bir mültecinin oÄŸlu olduÄŸunu hatırlatan Banksy, kentin bir duvarına elinde bilgisayarı ve poÅŸetteki eÅŸyaları bulunan Jobs’u resmetti.

Banksy çizimiyle ilgili bir açıklama da yaparak, “Genellikle mültecilerin, bir ülkenin kaynaklarını kuruttuÄŸunu düşünüyoruz ama Steve Jobs da Suriyeli bir mültecinin oÄŸluydu. Apple ÅŸu anda dünyanın en kârlı ÅŸirketlerinden biri, yılda 7 milyar dolar vergi ödüyor. Bu para sadece Humus’tan bir adamın ABD’ye gelmesine izin vererek yaratıldı” ifadelerini kullandı.

Gerçek kimliÄŸini saklayan ve bir efsaneye dönüşen sokak sanatçısının, Steve Jobs çiziminin yanında “Kimse bu ÅŸekilde yaÅŸamayı hak etmiyor” yazısı yer aldı.

‘Dismaland‘ sergisinde yer alan bazı parçaları, Calais’te yaÅŸayan mültecilerin sığınak yapabilmesi için bağışlayan Banksy’nin bir baÅŸka çiziminde ise lüks bir yata el sallayan mülteciler resmedildi. Banksy bu eserine ise “Aynı gemide deÄŸiliz” notunu düştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.